Blog

Welke Wisteria?

Welke Wisteria Geurt?

Sommige Wisteria's hebben lange bloemtrossen, andere juist korte. De bloemen van Wisteria sinensis 'Prolific' winnen het qua geur en Wisteria floribunda 'Royal Purple' heeft de blauwste. Welke blauweregen je ook kiest, je rekent op een overvloed van bloemen in deze tijd van het jaar.

Hoe diep wortelt Wisteria?

U plant de blauwe regen net zo diep als deze heeft gestaan. Dit valt te zien aan de donkere kleur aan de onderkant van de stam. Let u op bij het kopen van een van de blauwe regen. De Wisteria floribunda, bloeit pas na 10 jaar gelijk met de bladeren.28 nov. 2006

Is blauwe regen te stekken?

De bloemen van W. sinensis geuren sterk, maar die van W. ... Zijn de planten uit zaad opgekweekt dan bestaat een flinke kans dat ze nooit zullen bloeien. Daarom wordt blauwe regen meestal uit stek vermeerderd, of via afleggers opgekweekt.

Hoe Wisteria planten?

De Wisteria kan worden geplant in de volle grond of in grote potten voor op uw terras. Plant de blauweregen op een plek waar ten minste 6 uur per dag de zon schijnt. Kies de standplaats met zorg en houd er rekening mee dat de plant steeds meer ruimte nodig heeft.

Hoe groeit Wisteria?

Hoogte: De Wisteria kan zo'n twee meter per jaar groeien. De maximale hoogte die de klimplant kan bereiken is ongeveer vijf tot tien meter. Snoeien: Goed snoeien is belangrijk bij de Wisteria. Zo blijft de plant mooi van vorm en zal ze rijkelijker bloeien.

Kun je een Wisteria stekken?

Stekken kan in speciale stekgrond of in een mengsel van 2 delen turf en 1 deel zand, onderaan de stek verwonden, licht vochtig houden. Stekken nemen van planten die in de serre geforceerd zijn zou een hoger slagingspercentage opleveren. De blauweregen is een bijzondere klimplant.

Wat heeft blauwe regen nodig?

De Wisteria wil graag in een goed doorlaatbare grond staan en niet droog staan. Maak voor het planten de grond goed los, verwijder stenen en plaatst de klimplant in de zon of half schaduw. De bloemen zullen naar de zon toegroeien, zorg daarom voor een mooie standplaats waarbij de bloemtrossen in de tuin blijven hangen.2 jun. 2021

Waar kun je blauwe regen kopen?

De Blauwe Regen kopen doe je makkelijk en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. In ons assortiment vind je een aantal prachtige exemplaren van de bomen, zoals Wisteria Floribunda Rosea, Wisteria Alba, Wisteria Prolific, Blauwe Regen Wisteria Floribunda Alba, de Japanse Blauweregen en Wisteria Brachybotrys.

Hoe wortelt een blauwe regen?

De blauweregen Wisteria floribunda is een uitbundig bloeiende slingerplant die wordt toegepast op pergola's en tegen muren. Van nature groeit blauweregen in bossen tegen bomen op. Hij wortelt in de door afgevallen bladeren humusrijke bodem en klimt zo snel mogelijk naar het licht in de top van de boom.

image-Welke Wisteria?
image-Welke Wisteria?
Related

Kan blauwe regen op balkon?

Een Blauweregen die over de reling van een balkon groeit, lijkt ook een utopie. Maar zelfs dat is mogelijk, maar dan moet je niet te hoog wonen. Het zijn krachtige groeiers en ze kunnen zeker hoogte maken. Je kunt dus ook nog proberen om deze vanaf de grond naar het balkon toe te leiden.

Related

Hoe blauwe regen geleiden?

De favoriete methode op stenen muren werkt met een stevige stalen draad die aan oogvijzen hangt. Je spant deze aan met spanbouten. De draad moet sterk genoeg zijn om de volwassen best wel zwaarwichtige Wisteria te dragen. Bedenk dat de plant bij volle wasdom zwaarder dan jij zal zijn.

Related

Is blauwe regen Zelfhechtend?

Blauweregen is niet zelfhechtend, hij moet worden geleid. Gebruik stevig bindtouw, want met zijn enorme groeikracht kan hij zelfs een regenpijp dichtknijpen als hij zich daaromheen slingert. Leuk om te weten: van de Wisteria sinensis, van oorsprong uit China, draaien de twijgen linksom.21 mei 2018

Related

Is blauwe regen groenblijvend?

De Wisteria is verder zeer winterhard en bladverliezend. Als de plant ouder wordt krijgt deze een mooie grillig gevormde stam. Het is daarnaast een snelle groeier (tot wel 2 meter per jaar) en de twijgen slingeren decoratief overal omheen.14 mei 2021

Related

What planting zones will Wisteria grow in?

  • Types. Chinese wisteria produces blue,purple and white flowers that typically bloom in May. ...
  • Zones. Chinese wisteria grows best in United States Department of Agriculture Hardiness Zones 5 through 8,where the average low temperature ranges from minus 20 to 20 degrees Fahrenheit.
  • Conditions. ...

Related

Does Wisteria grow in Florida?

  • The short answer is yes. Especially the bluish wisteria, which is Chinese wisteria, or Wisteria sinensis. The problem with growing this kind of wisteria in Florida is that it is not native to our state and it is hard to contain its growth. The Chinese wisteria "that grew all over your house" is beautiful, but unfortunately considered invasive.

Related

Is Wisteria invasive vine?

  • Wisteria is a perennial vine with wonderfully fragrant flowers, often lavender, that grow in clusters, similar to grapes. But the wisteria common throughout the Southeast is actually an invasive from China. Chinese wisteria grows so rapidly that it covers plants, shading out others and even killing trees.

Related

What is Chinese wisteria?

  • Chinese wisteria ( Wisteria sinensis) is a deciduous perennial vine with a twining growth habit. Like all members of the wisteria group, Chinese wisteria is a stunning bloomer. From May to June, it bears large, drooping clusters of fragrant flowers that are typically a bluish-purple.

Share this Post: