Blog

Wat is 9000btu?

Wat betekent BTU bij airco?

Koelvermogen wordt meestal beschreven in KW (Kilowatt) of BTU (British Termal Unit), en geeft aan hoe effectief de airco is in het koelen van je ruimte. ... Hier zit een ingewikkelde formule achter, maar voor een redelijk geïsoleerde kamer kan je de vuistregel aanhouden: Het aantal kubieke meter * 136 = BTU.

Hoeveel kuub airco?

Hoe weet je bij het kiezen van een airco hoeveel BTU je nodig hebt per m3? Voor een gemiddeld huis in Nederland geldt de stelregel dat je voor elke kubieke meter ongeveer 30 tot 40 Watt koelvermogen nodig hebt. Dat is gelijk aan 100 tot 135 BTU per m3.

Wat is een goede airco?

Een van de best beoordeelde airco's op het moment is de AEG Chillflex Pro. Dat is hartstikke logisch, deze mobiele airco is multifunctioneel. Met de draagbare airconditioning kan ik ruimten tot wel 70 m³ koelen. De airco is het meest geschikt voor ruimten tot ongeveer 30 vierkante meter.25 dec. 2021

Hoe zwaar moet mijn airco zijn?

Om de ruimte goed te kunnen koelen heeft u een airco nodig met een vermogen van 2,4 kW. De vuistregel is dat u 30 tot 50 Watt koelvermogen per kubieke meter ruimte nodig heeft. Naast het koelvermogen uitgedrukt in kilowatt is ook de term BTU gebruikelijk. BTU staat voor 'Britisch Thermal Units'.

Hoe snel koelt een mobiele airco?

Het koelvermogen van een mobiele airco

Over het algemeen koelt een airco namelijk maar een aantal graden terug. Is het in huis 30 graden Celsius? Dan wordt het misschien maar 28 graden Celsius. Een tip is om een mobiele airco aan te zetten wanneer het nog niet zo warm is in huis, bijvoorbeeld in de ochtend.
11 mei 2021

Welke airco voor 120m3?

Split-Unit airco systeem KWB Cooling – Comfort klasse inverter airconditioner speciaal ontworpen voor kenners van designontwerp en energiebesparende technologieën.

Welke mobiele airco heb ik nodig?

Per 1 m³ heb je ongeveer 136 BTU koelvermogen nodig. Als je een kamer hebt van 65 m³, dan heb je dus een mobiele airco nodig met minimaal 8840 BTU. Koop je een mobiele airco met te weinig BTU voor jouw kamer, dan zal hij continu blijven koelen en niet het gewenste resultaat bereiken.

Welke is de stilste mobiele airco?

Beste allround stille Airco: DeLonghi Pinguino PAC AN112 Silent. Stil en Zuinig: DeLonghi Pinguino PAC EX100 Silent. Stille middenklasser met hoog koelvermogen: Whirlpool PACB12HP. Stil, klein en goedkoop: Trotec PAC 2010 E.29 jan. 2019

Wat is de beste airco zonder slang?

De beste mobiele airco zonder slang is de Evolar EVO-ES9000. Deze is het beste verkocht en het best beoordeeld en scoort een 3.1 uit 5. Er is geen afvoerslang nodig. De Evolar EVO-ES9000 is een watergekoelde mobiele airco en kan 8 uur achter elkaar koelen.

image-Wat is 9000btu?
image-Wat is 9000btu?
Related

Hoeveel airco units?

Hoeveel binnenunits kan je aansluiten op 1 buitenunit? Dit is afhankelijk van het gekozen merk. Bij sommige merken is het mogelijk om 4 of 5 binnenunits te koppelen aan één buitenunit, terwijl je bij andere airco merken wel tot 9 binnenunits kan plaatsen.

Related

Hoeveel m2 is 60m3?

Bijvoorbeeld: je kamer is 6 meter lang, 4 meter breed en 2,5 meter hoog. De berekening wordt dan 6 x 4 x 2,5 = 60 m3.

Related

Hoeveel airco units heb ik nodig?

Voor een gemiddeld huis in Nederland geldt de stelregel dat je voor elke kubieke meter ongeveer 30 tot 40 Watt koelvermogen nodig hebt. Dat is gelijk aan 100 tot 135 BTU per m3.

Share this Post: